Wie ben ik

Ik ben Stance Jansen–Derks, (kinder) diëtist en eigenaresse van deze praktijk. In 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn afstuderen heb ik ruim drie jaar gewerkt in een kliniek voor mensen met obesitas en eetstoornissen en in 2018 heb ik de stap genomen om daarnaast mijn eigen praktijk te starten, zodat ik me op meerdere doelgroepen kan richten. Ik ben naast diëtist voor volwassenen ook gespecialiseerd kinder- en jeugddiëtist.

Nooit uitgeleerd

Doordat kennis over voeding altijd in ontwikkeling is, ben je als diëtist nooit uitgeleerd. Ik blijf up-to-date door het volgen van bijscholingen, opleidingen, congressen en overleg met andere diëtisten. Mijn adviezen probeer ik zoveel mogelijk EvidenceBased te onderbouwen, in combinatie met ervaringen die ik heb opgedaan in de praktijk.

Bezige bij

Ik kan niet zo goed stilzitten, je zult mij dan ook vaak tijdens een consult dingen zien uitbeelden. Ik vul mijn vrije tijd met sporten (hardlopen, fitness, wielrennen en mountainbiken), wandelen met mijn hond en leuke dingen doen met familie en vrienden. Om te ontspannen lees ik graag een boek of ga ik naar yoga. Ik houd van koken en lekker eten en ben regelmatig in de keuken te vinden om nieuwe recepten uit te proberen of gezondere versies te bedenken van baksels en gerechten.

Klinkt als een heilig boontje toch?

Ik ben zeker geen heilig boontje en maak ook weleens verkeerde keuzes. Soms heb ik geen zin om van de bank te komen, drink ik een wijntje te veel of eet ik  een hele reep Tony Chocolonely’s op. Waarna ik mijzelf weer moet motiveren om de juiste keuzes te maken. We zijn allemaal maar mensen toch? Ik heb meerdere malen zelf ervaren dat een goede balans vinden in je voeding echt de sleutel is tot het maken van gezondere keuzes op de langere termijn. Daarnaast werkt gezonde voeding echt in je voordeel in plaats van tegen je. Denk aan een mooiere huid en het ervaren van meer energie. Gezondheid draait niet alleen om afvallen, maar ook om het lekkerder in je vel zitten, het verminderen van klachten door bepaalde voedingsmiddelen en een balans vinden in dagelijkse bezigheden. Een van de belangrijkste speerpunten binnen mijn praktijk is dan ook het vinden van een leef- en eetpatroon dat persoonlijk bij jou past.

"Gezondheid is geen doel op zich, maar een middel om datgene te kunnen doen wat je leven betekenisvol maakt. "

Machteld Huber - Institute for Positive Health